Onze EquiHolsters

Onze EquiHolsters zijn compact, lichtgewicht en gemaakt van bijzonder stevig outdoor leder. Wij hebben deze holsters zelf ontworpen, uitvoerig getest in de praktijk, tijdens buitenritten, bakrijden en natuurlijk tijdens alle voorkomende werkzaamheden rondom stal en terrein.
De EquiHolster is ideaal voor tijdens het rijden, hierdoor heb je je telefoon altijd bij de hand en kun je je aandacht bij je paard houden. We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat je je telefoon wilde pakken tijdens het rijden, en dat je dan toch afgeleid bent omdat je hem niet goed uit je (te) kleine jaszakof broekzak kunt krijgen. De EquiHolster open en sluit je op je gevoel met één hand, je blijft dus je volledige aandacht bij je paard houden. Doordat hij tijdens het rijden ook om je been bevestigd zit, blijft hij op zijn plaats.
Alle modellen van onze EquiHolsters zijn om de heup, om de heup én om het been, of als cross body tasje te dragen.

 

 

Onze stijl

Onze stijl is minimalistisch en functioneel waarbij de aandacht vooral door het leder getrokken wordt. Onze producten kenmerken zich door een stoere uitstraling. Het gewaxte leder dat wij gebruiken, is full grain leder (het allerbeste en sterkste deel van de huid) waarvan alleen een klein laagje is  afgeschuurd. Hierdoor is het ruiger van uiterlijk en verandert het door gebruik waardoor het nog meer karakter krijgt. Op een aantal lederkwaliteiten zie je de kleine oneffenheden, zoals kleine littekentjes of insectenbeten terug, iets waarvan wij vinden dat het nog meer toevoegt aan onze producten.
Het diepzwarte, gladde Hydro Nero leder is krasvast en waterafstotend en zeer strak van uiterlijk.
Daar waar onderdelen genaaid moeten worden, gebruiken wij gewaxed garen en de traditionele ambachtelijke zadelmakerssteek.

 

Onze werkwijze

Wij werken op order, dat betekent dat elke bestelling speciaal voor de klant in ons atelier gemaakt wordt. Op deze manier houden wij onze voorraad grondstoffen laag en hebben we minder verspilling. Doordat we ons leder bij een vaste looijerij in Europa inkopen zijn de levertijden kort en de kwaliteit constant.

 

Ons assortiment

Wij zijn gespecialiseerd in heuptassen en klein lederwaren. Alle producten die wij in ons atelier maken, zijn ontstaan vanuit eigen behoefte en deze gebruiken wij zelf ook intensief.
EquiHolster is een handelsnaam van The Holster Company